Vi använder kakor på webbplatsen. Acceptera kakan för att inte visa detta meddelande igen Vad är kakor? Länk till annan webbplats.

Jag accepterar
Startsida Tullmuseum
En återskapad situation där två tulltjänstemän arbetar.

Välkommen till Tullmuseum

Tullverket har samlat tullmuseiföremål sedan slutet av 1800-talet. 1927 slogs portarna till Tullmuseum upp för allra första gången. Då låg museet på vindsvåningen i Tullverkets hus på Österlånggatan i Gamla stan i Stockholm. I början av 2016 var det dags för Tullmuseum att flytta ut på webben. 

Rundvandring på Tullmuseum

I vår rundvandring på Tullmuseum kan du se olika tullrelaterade föremål och lära dig mycket om både dagens och gårdagens Tullverk. Rundvandringen består av både bilder, texter och filmer.

Välkommen in!

En bild tagen av en tulltjänsteman för länge sedan, av en okänd fotograf.

Tullverkets historia

Tullverket är en av de äldsta myndigheterna i Sverige. Ingen vet riktigt när den första tullen togs men år 1636 används ofta som startdatum. I utställningen Tullverkets historia, som du finner under avdelningen Temautställningar, får du veta mer om de viktigaste händelserna.

En gammal trafikbild.

Tullarhistorier

På de flesta arbetsplatser cirkulerar det en hel del historier om den egna verksamheten och Tullverket är inget undantag. I myndigheten har ordet "tullarhistorier" i det närmaste blivit ett begrepp. Gå till avdelningen Tullarhistorier och lyssna på några av dem.

Meny