Vi använder kakor på webbplatsen. Acceptera kakan för att inte visa detta meddelande igen Vad är kakor? Länk till annan webbplats.

Jag accepterar
Startsida Tullmuseum

Tullarhistorier

På de flesta arbetsplatser cirkulerar det en hel del historier om den egna verksamheten och Tullverket är inget undantag. I myndigheten har ordet "tullarhistorier" i det närmaste blivit ett begrepp. På denna sida kan du ta del av några av alla dessa historier. För att en historia ska få finnas med här så måste den vara sann. Dessutom måste den berättas av en person som själv varit med vid det aktuella tillfället. Vi har som målsättning att efterhand fylla på med fler tullarhistorier.

Anette Sandström berättar i en ljudinspelning om en tullhändelse som hon var med om.

Vad finns det egentligen i skåpet?

Anette Sandström berättar om en händelse som utspelade sig under senare delen av 1970-talet när hon var nyanställd i Tullverket och skulle påbörja sin grundutbildning.

Berättelsen (enbart ljud) inspelad 2015-11-27.
Längd: 2:00

Tony Bergkvist berättar i en ljudinspelning om en tullhändelse som han var med om.

Tack för att ni tog mig i tullen i Eda

Tony Bergkvist berättar om ett ingripande som han och en kollega gjorde i mitten av 1990-talet och som senare ledde till en oväntad uppskattning.

Berättelsen (enbart ljud) inspelad 2013-04-23.
Längd: 2:31

Björn Roos berättar i en ljudinspelning om en tullhändelse som han var med om.

Livsfarlig smugglarjakt på Stockholms central

Björn Roos berättar om ett narkotikaärende på Stockholms central i början av 1980-talet som utvecklade sig till en livsfarlig smugglarjakt.

Berättelsen (enbart ljud) inspelad 2015-01-22.
Längd: 5:04

Meny